VISSPECIALITEITEN (geserveerd met frites, rijst en rode bietensalade)

 

GARIDES

gebakken grote scampi’s

29.5

 

XIFIAS

zwaardvisfilet van de grill

 

20.5

SOLOMOS

zalmfilet van de grill op een bedje van spinazie met yoghurt/honing/truffel saus

20.5

 

SUFLAKI GARIDES

4 spiesen met gegrilde scampi’s

 

19.5

PESTROFA

gegrilde zalmforel

19.0

 

GLOSITSES

3 gebakken sliptongetjes

 

22.5

TSIPOURA

Hele dorade royale van de grill

 

22.5

 

KALAMARIA

mals gefrituurde inktvisringen

geserveerd met knoflooksaus

 

17.5

PANNETJES (geserveerd met rijst, frites en koolsalade)

 

GYROS

Pannetje met Gyros (kip of varkens), bereid in een saus van paprika, ui en champignons, gegratineerd met Hollandse kaas

19.5

ANAMIGTO

pannetje met kipfilet, ossen en lamshaas in Samos saus

 

23.5

TOE PSARA

pannetje met verschillende soorten vis in eigen vissaus

 

21.5

TRADITIONELE SPECIALITEITEN (geserveerd met bijpassend garnituur)

 

KLEFTIKO

aardapelen met malse plakjes lamsbout, wortel en kruiden, geserveerd in bakpapier

 

19.5

MASKARIA

gegrilde varkenshaas, omhuld met spek, gevuld met groenten en feta, overgoten met Mavrodaphne roomsaus

 

19.5

PARDALIS

in Ouzo en Masticha gebakken opengesneden lamshaasjes met knoflook, tomaat en kruiden

 

24.5

MEZES toe BEKRI

voor de gezellige drinker én liefhebber van pittig: malse stukjes varkenshaas, paprika, champignons en ui gesmoord in de pan, afgeblust met Metaxa

 

19.5

STIVADO

stoofschotel van malse stukjes rundvlees en sjalotjes

 

19.5

MOUSAKA

ovenschotel opgebouwd uit laagjes aardappel, aubergine, gekruid gehakt en bechamelsaus

 

17.5

 

 

 

VEGETARISCH

 

DIAFORA

combi van tiropita (bladerdeeg gevuld met feta), snijbonen, Gigantes (witte bonen in tomatensaus), frites, tzatziki en koolsalade

 

16.5

MANESTRA

Griekse pasta met groentensaus en geraspte kaas

14.5

 

 

 

KINDERMENU’S (tot 12 jaar)

De schotels voor onze kleine gasten worden met, frites, appelmoes en een zakje mayo en ketchup geserveerd.

 

 

 

Keuze uit:

soetzoeki (gekruid gehakt), kipgyros

 

 

suflaki (spies met varkensvlees), gyros of kipfilet

8,50

 

ossenhaas, varkenshaas, lamshaas of kalamaria

11,50